Červená šošovica nemá šupku ako iné strukoviny. Nemusí sa namáčať a je rýchlo uvarená. Výborná do šalátov alebo polievok.
Na sklade viac ako 5 kusov Dnes odosielame, u vás zajtra
Červená šošovica je zbavená šupky, takže nenadúva ako iné strukoviny. Po uvarení sa vždy rozpadá, je až kašovitá. Keďže nejde o celé semená, červenú šošovicu nenaklíčite. Hovoríme jej síce červená, ale je skôr oranžová, po uvarení dokonca až žltá.
polievky - šošovicu pridajte do zeleninovej polievky alebo z nej zmixujte hladký krém s riadnou dávkou horúcej vody, krém ochuťte cesnakom a čili, exotickú verziu môžete mať, ak pridáte kokosové mlieko a kurkumu
kaša - po uvarení šošovicu jednoducho rozmixujte, prípadne pridajte horúcu vodu pre hladšiu konzistenciu, dochucujte podľa ľubovôle korením
nátierka - rozmixovaná šošovica a pšeno dohromady skvele fungujú ako chutná nátierka
zahusťovanie - s uvarenou šošovicou zahustíte guláš alebo iné hutné napríklad zeleninové jedlo v hrnci
rizoto - s bulgurom a ďalšími klasickými prísadami, ktoré bežne dávate do rizota, vytvoríte z šošovice výborné a jednoduché jedlo
na sladko - šošovicu rozmixujete so smotanou a banánom, obľúbený pokrm predovšetkým u detí
šalát - vychladnutá uvarená šošovica sa môže pridať aj do studeného šalátu, dobre sa hodí napríklad k brokolici a ryži
placky - vychladnutú šošovicu kombinujte s bylinkami, cesnakom, čili, červenou cibuľou a zasypte ryžovou múkou, vytvorte placky a usmažte na panvici
Šošovica červená celá lúpaná *. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, orechov a sezamu.
* Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Skladujte pri relatívnej vlhkosti do 70%.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.