Červená šošovica nemá šupku ako iné strukoviny. Nemusí sa namáčať a je rýchlo uvarená. Výborná do šalátov alebo polievok.
Na sklade viac ako 5 kusov Dnes odosielame, u vás zajtra
Červená šošovica je zbavená šupky, takže nenadúva ako iné strukoviny. Po uvarení sa vždy rozpadá, je až kašovitá. Keďže nejde o celé semená, červenú šošovicu nenaklíčite. Hovoríme jej síce červená, ale je skôr oranžová, po uvarení dokonca až žltá.
polievky - šošovicu pridajte do zeleninovej polievky alebo z nej zmixujte hladký krém s riadnou dávkou horúcej vody, krém ochuťte cesnakom a čili, exotickú verziu môžete mať, ak pridáte kokosové mlieko a kurkumu
kaša - po uvarení šošovicu jednoducho rozmixujte, prípadne pridajte horúcu vodu pre hladšiu konzistenciu, dochucujte podľa ľubovôle korením
nátierka - rozmixovaná šošovica a pšeno dohromady skvele fungujú ako chutná nátierka
zahusťovanie - s uvarenou šošovicou zahustíte guláš alebo iné hutné napríklad zeleninové jedlo v hrnci
rizoto - s bulgurom a ďalšími klasickými prísadami, ktoré bežne dávate do rizota, vytvoríte z šošovice výborné a jednoduché jedlo
na sladko - šošovicu rozmixujete so smotanou a banánom, obľúbený pokrm predovšetkým u detí
šalát - vychladnutá uvarená šošovica sa môže pridať aj do studeného šalátu, dobre sa hodí napríklad k brokolici a ryži
placky - vychladnutú šošovicu kombinujte s bylinkami, cesnakom, čili, červenou cibuľou a zasypte ryžovou múkou, vytvorte placky a usmažte na panvici
Šošovica červená celá lúpaná *. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, orechov a sezamu.
* Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Skladujte pri relatívnej vlhkosti do 70%.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
PharmDr. Kamila Horníčková
Mgr. Pavla Horáková
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.