Semienka maku v biokvalite. Mak má široké využitie pri pečení. Vyskúšajte ho tiež na výrobu semienkového masla alebo rastlinného mlieka.
Na sklade viac ako 5 kusov Dnes odosielame, u vás zajtra
Mak siaty sa pestuje už tisíce rokov. Je tradičnou súčasťou českej kuchyne. Česká republika navyše patrí medzi jeho najväčšieho vývozcu.
Semienka maku môžete využiť rôzne. Dajú sa namáčať, čo trvá približne osem hodín. Tiež ich môžete pražiť, dosiahnete tak u nich intenzívnejšej vône. Dokonca z nich možno vyrobiť chutné mlieko alebo maslo.
Maslo: Mak nemožno úplne rozmixovať, takže maslo nebude úplne hladké. Pri jeho výrobe pridajte vždy dve lyžice iného tuku na 100 g maku.
Mlieko: 100 g semienok namočte cez noc, ráno vodu zlejte, pridajte 900 ml čerstvej vody a rozmixujte, nakoniec preceďte a máte mlieko, ktoré v chladničke vydrží 3 dni čerstvé, uberte vodu a môžete mať aj smotanu
Posyp: semienkami môžete posypať vlastne všetko, v čom vám budú chutiť, od sladkej kaše až po zeleninový šalát
Pečenie: domáce pečivo posypte semienkami alebo ich zapracujte do cesta
Nátierka: semienka pridajte k strukovinám, varenej zelenine, hubám alebo tofu a rozmixujte do nátierky.
Turecko
Balenie obsahuje 250 g.
Skladujte pri teplote do 25 °C a pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 75 %.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.