Bezlepková zmes na rustikálny chlieb obsahuje ľanovú a jablčnú vlákninu. Jedná sa o tmavý chlieb s jedinečnými vlastnosťami.
Na sklade viac ako 5 kusov Vo štvrtok 2. 1. odosielame, u vás v piatok 3. 1.
Tmavý rustikálny chlieb svojimi vlastnosťami pripomína chleby s obsahom farebných sladových múk a sladových extraktov. Vyznačuje sa plnou chuťou a špecifickou vôňou. Pri miesení cesta je možné chlieb "vylepšiť" prídavkom rôznych semienok (ľan, sezam, tekvica ...).
Deproteinovaný pšeničný škrob, lupinová múka, pšenová múka, maniokový škrob, zemiakové vločky, vláknina (ľanové, jablčná), cukor, soľ, zahusťovadlo: guarová múka, maltodextrín, jablkový prášok, korenie.
Vymiešajte cesto podľa návodu. Pretože si dobu kysnutia strážite sami, môžete dávku droždia zvýšiť na 15 g / 500 g zmesi. Cesto nechajte chvíľu oddýchnuť a potom naplňte do dôkladne vymastenej formy. Tá by mala byť naplnená maximálne do 3/5, aby malo cesto priestor na kysnutie. Ľahké je cesto spracovávať naolejovanými dlaňami.
Z cesta môžete vytvarovať valec, obaliť napr. v slnečnicových semienkach a až potom vtlačiť do formy. Chlieb necháte kysnúť 45-60 min. pod vlhkou utierkou, aby povrch neokoral. Pečte vo vyhriatej rúre pri 180 °C cca 60 min. Ak sa vám bude zdať, že povrch chleba rýchlo tmavne, prikryte ho včas alobalom. Po upečení hneď vyklopte, ale krájajte až po vychladnutí.
Krajina pôvodu ČR.
Balenie obsahuje 500 g zmesi.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
PharmDr. Kamila Horníčková
Mgr. Pavla Horáková
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.