Výrobok spĺňa náročné požiadavky nielen pre bezlepkovú diétu, ale aj diétu diabetickú. Má priaznivý glykemický index a vysoký obsah vlákniny predovšetkým z celozrnnej pohánky. Svojou štruktúrou, farbou i chuťou je podobný tmavým typom chleba. Okrem lepku neobsahuje zmes ani mlieko, vajcia, arómy, umelé farbivá či konzervanty. Spĺňa požiadavky zákazníka na zdravý a chutný chlieb.
Výhody výrobku
- Zmesi sú vyrábané z kvalitných surovín (bez lepku, umelých farbív či ochucovadiel).
- Stačí trocha vody, kvapka oleja, štipka droždia a klasická domáca rúra.
- Chlieb je bohatý na vlákninu a vhodný pre bezlepkovú diétu.
Zloženie produktu
Pšeničný škrob deproteinovaný, celozrnná pohánková múka, lupinová múka, zahusťovadlo guarová guma, ľanové semienko, soľ, chlebové korenie.
Výživové hodnoty
Energia 1425 kJ / 337 kcal, Bielkoviny 7,2 g, Sacharidy 68 g, z toho cukry 3,8 g, Tuky 1,7 g, NMK 0,3 g, Vláknina 10,5 g, Sodík max. 0,8 g .
Odporúčané použitie
- 500 g zmes
- 475 ml (g) vody
- 20 ml oleja
- 13 g čerstvého droždia
Vymiešajte cesto podľa návodu. Pretože si dobu kysnutia strážite sami, môžete dávku droždia zvýšiť na 15 g / 500 g zmesi.
Cesto nechajte chvíľu oddýchnuť a potom naplňte do dôkladne vymastenej formy. Tá by mala byť naplnená maximálne do 3/5, aby malo cesto priestor na kysnutie. Ľahké je cesto spracovávať naolejovanými dlaňami.
Z cesta môžete vytvarovať valec, obaliť napr. v slnečnicových semienkach a až potom vtlačiť do formy. Chlieb necháte kysnúť 45-60 min. pod vlhkou utierkou, aby povrch neokoral.
Pečte vo vyhriatej rúre pri 180 °C cca 60 min. Ak sa vám bude zdať, že povrch chleba rýchlo tmavne, prikryte ho včas alobalom. Po upečení hneď vyklopte, ale krájajte až po vychladnutí.
Krajina pôvodu: ČR
Balenie obsahuje 500 g zmesi na prípravu chleba.