MojaLekáreň.sk

Betaglukány (Imunoglukány)

Betaglukány (niekedy nazývané imunoglukány) sú prirodzene sa vyskytujúce polysacharidy, ktoré sa nachádzajú v hubách, baktériách a rastlinách. Nájdete ich v našom sortimente výživových doplnkov - či už vo forme liečivých húb, ako je hliva ustricová, shiitake, reishi, alebo vo forme obilných betaglukánov.

Betaglukány (Imunoglukány)
Zdielať
Navštívte súvisiace produktové kategórie

Účinky beta-glukánov (immonuglukánov)

Podľa zoznamu schválených zdravotných tvrdení EÚ možno povedať, že betaglukány z obilnín prispievajú k udržaniu normálnej hladiny cholesterolu v krvi, ak sa ich konzumuje aspoň 3 g denne.

Ak chcete riešiť obmedzenie nárastu glukózy v krvi po jedle, odporúča sa konzumovať aspoň 4 g ovsených alebo jačmenných betaglukánov súčasne s týmto jedlom. Nové štúdie s betaglukánmi poukazujú aj na ďalšie možné pozitívne účinky na organizmus.

Výživové doplnky a čistota výrobkov

Najaktívnejšou formou sú beta-1,3-D glukány, ktoré sa používajú aj v rôznych výživových doplnkoch. V niektorých krajinách sú beta-glukány schválené aj ako lieky, napr. v Japonsku je beta-glukán schváleným liekom už viac ako 30 rokov.

Čistota betaglukánov je pre ich účinok veľmi dôležitá. Preto si vyberajte výrobky, ktoré zaručujú čistotu najmenej 70 %.

V našom e-shope medzi tieto produkty patria: a ďalšie produkty, ktoré nájdete v pravej navigácii alebo priamo v tele článku.

Čo sú betaglukány

Beta glukány sú súčasťou nerozpustnej a rozpustnej vlákniny, ktorá je veľmi dôležitá pre správne fungovanie nášho tráviaceho traktu. V strave pôsobia aj ako prebiotikum, najmä pre laktobacily a bifidobaktérie.

Ktoré betaglukány sú najpoužívanejšie

Najčastejšie sa používajú betaglukány
  • obilné (najvyšší obsah beta-glukánu majú jačmeň a ovos),
  • hubové (medzi ich zdroje patrí hliva ustricová, huba šitake, reishi alebo huba brazílska)
  • kvasnicové (používajú sa pivovarské alebo pekárske kvasnice)

Imunoglukán

Produkty Imunoglukán obsahujú patentovanú účinnú látku Imunoglukán P4H® so zinkom a vitamínom C na podporu imunity - ide o biologicky aktívny polysacharid s prevahou beta-glukánu - konkrétne beta-(1,3/1,6)-D-glukánu pleuránu. Získava sa extrakciou z hlivy ustricovej (Pleurotus ostreatus).

Imunoglukán je vhodný aj pre deti, pre ktoré je dostupný vo forme sirupu. Po konzultácii s pediatrom sa môže podávať deťom už od 1 roka. Môže sa používať dlhodobo.
Témy článku
Zdravie z prírody

Prečítajte si tiež

Pľúcnik lekársky (Pulmonaria officinalis) je trvalá bylina so stonkou pokrytou jemnými chĺpkami a vajcovitými listami s jasne bielymi škvrnami - odtiaľ pochádza jej názov - pľúcnik. Táto bylina…

viac

Podľa vyhlášky o cestnej premávke musí byť pes pri jazde v aute zabezpečený tak, aby nebola ohrozená bezpečnosť vodiča, prepravovaných osôb alebo zvierat a bezpečnosť cestnej premávky. Nie je však…

viac

Glutatión (GSH) je jedným z najsilnejších a najúčinnejších antioxidantov, ktorý viaže voľné radikály a chráni tak organizmus pred oxidačným stresom. Nachádza sa v každej bunke nášho tela. Telo si ho…

viac

Kvasená alebo fermentovaná zelenina (pickles) obsahuje miliardy prospešných baktérií a veľké množstvo vitamínu C. Okrem toho má vysoký obsah vlákniny. Slúži preto ako podpora trávenia a posilnenie…

viac

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.