MojaLekáreň.sk

Kombucha

Kombucha je šumivý probiotický nápoj, ktorý vzniká fermentáciou sladeného čaju pomocou baktérií a kvasiniek. Poskytuje nielen chutné letné osvieženie, ale aj mnohé zdravotné výhody. Ako kombuchu pripraviť, kde ju získať a aké výhody bude mať na vaše zdravie, sa dozviete v našom článku.

Kombucha
Zdielať
Navštívte súvisiace produktové kategórie

Prečo zaradiť kombuchový nápoj do pitného režimu?

Sláva kombuchy pochádza z Číny - v čínskej medicíne sa používa pre svoje zdravotné účinky. Priaznivý účinok probiotík je známy na celom svete už mnoho rokov a fermentácia a kvasenie potravín má v histórii ľudstva dlhú históriu. Fermentácia a kvasenie nielenže predlžujú trvanlivosť potravín, ale pridávajú do tohto procesu nový zdravotný prínos, a to prítomnosť prospešných kvasiniek, baktérií a kultúr, ktoré obohacujú črevný mikrobióm. A práve to je zdravotný prínos kombuchy a dôvod, prečo ju zaradiť do svojho pitného režimu.
.

Kombucha čaj a jeho výhody

Kombuchový čaj obsahuje zdraviu prospešné látky z čaju, ktorý sme použili. Ako je známe, čínsky čajovník je veľmi zdravý. Nájdeme v nej mnoho látok, ktoré osviežujú, podporujú vitalitu, tonizujú a prospievajú zdravému fungovaniu srdca, normálnym kostiam, zubom, správnej hladine cukru a metabolizmu tukov.

Kombucha - predaj

Kombuchu môžete dostať hotovú v obchodoch so zdravou výživou, ale aj tu na Mojalekáreň.sk Ponúkame kombuchu s rôznymi príchuťami.
 

Ako pripraviť nápoj kombucha

Základom tohto probiotického nápoja je huba kombucha alebo kľučka. Ide o symbiotický útvar baktérií a kvasiniek, ktorý sa živí cukrom a čajom. Ak si zaobstaráte kombuchovú hubu, kombuchovú rúčku alebo čajovú hubu, príprava tohto liečivého nápoja je veľmi jednoduchá.

Domáca kombucha

Ak si chcete kombuchu pripraviť doma a piť ju častejšie - v našej ponuke nájdete násadu na kombuchu, ktorú môžete začať kŕmiť podľa predpísaného postupu sladeným čajovým nálevom.

Čo budete potrebovat:
  • kombucha násadu
  • čistú a kvalitnú vodu
  • kvalitný sypaný čistý čaj (môže byť čierny, zelený, biely alebo pu-erh)
  • biely repný alebo trstinový cukor, ktorým sa kvasinky živia
Presný postup nájdete na každom balení kombuchy alebo na špecializovaných webových stránkach, ktoré sa zaoberajú domácou prípravou tohto zdravého nápoja. Násada kombuchy sa bude ďalej množiť a vy ju potom môžete ďalej kŕmiť a používať na prípravu lahodného osviežujúceho nápoja alebo sa o ňu podeliť so svojimi priateľmi. Len poznámka pre tých, ktorí už majú skúsenosti s výrobou kombuchy - do kombuchy možno pridať bylinky a ovocie, ktoré nápoj spestria.
Témy článku
Zdravie z prírody
Navštívte súvisiace produktové kategórie
Probiotiká a doplnky stravy s lactobacilmi Čaje

Prečítajte si tiež

Pľúcnik lekársky (Pulmonaria officinalis) je trvalá bylina so stonkou pokrytou jemnými chĺpkami a vajcovitými listami s jasne bielymi škvrnami - odtiaľ pochádza jej názov - pľúcnik. Táto bylina…

viac

Podľa vyhlášky o cestnej premávke musí byť pes pri jazde v aute zabezpečený tak, aby nebola ohrozená bezpečnosť vodiča, prepravovaných osôb alebo zvierat a bezpečnosť cestnej premávky. Nie je však…

viac

Glutatión (GSH) je jedným z najsilnejších a najúčinnejších antioxidantov, ktorý viaže voľné radikály a chráni tak organizmus pred oxidačným stresom. Nachádza sa v každej bunke nášho tela. Telo si ho…

viac

Kvasená alebo fermentovaná zelenina (pickles) obsahuje miliardy prospešných baktérií a veľké množstvo vitamínu C. Okrem toho má vysoký obsah vlákniny. Slúži preto ako podpora trávenia a posilnenie…

viac

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.