Kuskus sa vyrába z múky z tvrdej pšenice alebo iných obilnín, ktorá sa formuje do malých zŕn. Má ľahkú a nadýchanú konzistenciu, vďaka ktorej je výborným základom pre rôzne pokrmy. Ľahko sa pripravuje. Má neutrálnu chuť, vďaka ktorej sa prispôsobuje rôznym omáčkam,
koreniu a prísadám. Môže sa použiť ako príloha k mäsu, zelenine alebo rybám, alebo ako základ šalátov či jedál s exotickými prísadami.
Kuskus je tiež dobrou voľbou pre tých, ktorí uprednostňujú bezlepkovú diétu, pretože existujú aj varianty vyrobené z bezlepkových obilnín, ako je quinoa alebo kuskus z jáhlovej múky.
Výhodou kuskusu je aj jeho výživová hodnota. Je bohatý na vlákninu, bielkoviny a obsahuje mnoho dôležitých minerálov a vitamínov.
Kategóriu
Kuskus
nájdete aj na našom českom e-shope Lékárna.cz